O kukuruzu

Biljka duge povijesti

Kukuruz je kultura koja se uzgaja više od 10 000 godina. Već su drevni narodi prepoznali sve njegove prednosti te ga osim za prehranu koristili i za brojne druge svrhe poput izrade skloništa i različitih dekoracija. Generacije čovječanstva preživjele su zahvaljujući ovoj biljci i nije neobično da ga se naziva i “kraljem žitarica”. Danas je kukuruz prisutan na gotovo svim kontinentima, a njegova prehrambena i zdravstvena svojstva ne prestaju oduševljavati.

Izvor hranjivih tvari

Kukuruz ne sadrži gluten, a bogat je vlaknima, beta karotenom, vitaminima B skupine, vitaminima C i E, magnezijem, kalijem, kalcijem i drugim mineralima te ugljikohidratima. Njegova konzumacija blagotvorno djeluje na opće stanje organizma. Može ga se koristiti na bezbroj načina – kuhanog, pečenog, kao brašno koje služi za pripremu drugih namirnica, u obliku kokica, palente, pahuljica, tortilja, keksa ili mladog zrnja.

Za raznovrsniju prehranu

Zbog svojstava koja ga krase, kukuruz se preporučuje koristiti u niskokaloričnoj prehrani, u prehrani sportaša i rekreativaca, prehrani djece u razvoju i kod svih koji posebnu pozornost posvećuju brizi za zdravlje. Izidor je tu da vas inspirira kako biste svaki od brojnih, zdravih načina konzumacije kukuruza najbolje iskoristili. Uporabom Izidor proizvoda od kukuruza birate pametnije jer svoju prehranu obogaćujete kulturom koja je zdrava, ukusna i pruža bezbroj mogućnosti za stvaranje maštovitih i neodoljivih jela.