Kukuruzni gingerbread keksi

90 minuta
6 osoba
Lako

Pravo je vrijeme da započnete s pripremom blagdanskih kolačića. Vjerujemo da ćete i ovih blagdana pripremiti omiljene kolače, no uvijek je dobra ideja isprobati nešto novo. Priprema ovih mirisnih čovječuljaka je jednostavna i brza, a kukuruzno brašno daje im posebnu notu hrskavosti. Nećemo više – dužiti u nastavku vam donosimo detalje vezane uz pripremu za hrskave i aromatične  keksiće od đumbira koje je pripremio naš Hungry Mile. Saznajte više u našem receptu.

 

Sastojci

  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 125 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g začina za medenjake
  • 200 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 bjelanjak
  • 200-250 g šećera u prahu
  • 1 žlica limunovog soka

Korak 1.

U dublju zdjelu dodajte sve suhe sastojke i dobro promiješajte. Napravite udubinu u sredini i dodajte maslac narezan na manje kockice. Prstima utrljajte maslac u mješavinu suhih sastojaka, budite brzi i pokušajte što prije dobiti pjeskastu smjesu. Svemu dodajte žumanjak i kompaktno umijesite. (Po potrebi dodajte još malo brašna.)

Korak 2.

Tijesto podijelite na dva dijela, spljoštite u disk i prozirnom folijom dobro zamotajte. Ostavite na hlađenje između pola i 1 sat.

Korak 3.

Pećnicu zagrijte na 200°C, izvadite prvi disk iz frižidera pa ga na pobrašnjenoj površini razvaljajte na debljinu između 5 mm i 7 mm.

Korak 4.

Kalupom izrezujte oblike i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 7 – 8 minuta, a nakon vađanje iz pećnice keksiće ne dirajte – pustite da se ohlade i polako stvrdnu.

Korak 5.

Postupak ponavljajte sve dok imate tijesta.

Korak 6.

Glazuru napravite od bjelanjka, šećera u prahu i limunovog soka.

Korak 7.

Hladne keksiće ukrasite s glazurom.

Kukuruzni-gingerbread-keksi