Aromatični repovi kozica na bijeloj palenti

60 minuta
4 osobe
Srednja

Aromatični repovi kozica na bijeloj palenti savršeno su jelo koje će zadiviti vaše goste i ostaviti prazne tanjure. Savršen spoj bogatih okusa mediterana isprepliće se s raznolikim teksturama namirnica, a recept za ovo ukusno jelo predstavio nam je naš Vedran Bošković.

Sastojci

  • Za palentu:
  • 1 l vode
  • 1 i 1/2 žličice soli
  • 1 šalica Izidor Bijele palente
  • 2 žlice maslaca
  • Za umak:
  • 20-30 g ribanog parmezana
  • 3-4 žlice žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 400 g repova kozica, očišćenih
  • 100 g cherry rajčica
  • 1-2 ljubičasta luka
  • 2 režnja češnjaka
  • svježe lišće bosiljka
  • sol
  • papar
  • chili pahuljice
  • 50 g maslaca

Korak 1:

Luk oguliti, prepoloviti i narezati na tanke polumjesece. Staviti ga u tavu te dodati oprane cherry rajčice. Na svakoj rajčici napravite mali zarez na vrhu kako ne bi pucale kod pečenja.

Dodajte i sitno sjeckani češnjak te kockice maslaca. Stavite sve na štednjak, posolite i pirjajte poklopljeno 10-15 minuta.

Korak 2:

Dok se povrće pirja, pripremite palentu. Zagrijte vodu do vrenja i vodu stavite palentu. Miješajte stalno dok ne dođe do željene gustoće, nekih desetak minuta. Dodajte sol, maslac i parmezan te dobro promiješajte.

Odmah prebacite palentu u posudu u kojoj ćete poslužiti jelo.

Korak 3:

Repove kozica operite i dodajte u tavu s povrćem. Začinite sa soli, paprom i čilijem, poklopite i pirjajte još desetak minuta tj. dok kozice ne budu gotove.

Korak 4:

Preko palente složite rajčicu, kozice i luk te podlijte s umakom iz tave. Na kraju sve posipajte s još malo ribanog parmezana. Dodajte svježi bosiljak i poslužite.

 

aromaticni-repovi-kozica-na-bijeloj-palenti