Korak 1:
Usitnite češnjak i stavite ga u maslinovo ulje te promiješajte. U posudu stavite vodu i kuhajte do ključanja. Dodajte sol, papar i maslinovo ulje sa češnjakom. Kad voda zakuha polako uspite palentu konstantno miješajući pjenjačom.
Korak 2:
Narežite listiće ružmarina na sitno i dodajte u palentu. Nakon tri minute kuhanja palentu maknite sa štednjaka i ulijte u nauljeni pravokutni kalup, prijedlog: 30x22cm. Ostavite da se potpuno ohladi.
Korak 3:
Narežite palentu na trokute i izvadite. Pecite ih na nauljenoj grill tavi po tri minute sa svake strane.
Korak 4:
Izrežite dva filea oslića oštrim nožem duž kralježnice, od škrge prema repu. Svaki file izrežite na četiri komada. Svaki komad posolite i popaprite, nauljite i kapnite s par kapi limunovog soka. Pecite ih na nauljenoj grill tavi, prvo stranu s kožom, a kad je skoro pečena okrenite na stranu bijelog mesa i pecite još minutu.
Korak 5:
Operite povrće. Narežite bijeli dio mladog luka na dijagonalne tanke ploškice. Mrkvu i tikvice narežite na dijagonalne ploške, a njih na štapiće. Papriku očistite od koštica i narežite na štapiće. U nauljenu i zagrijanu wok tavu stavite bijeli dio mladog luka, dodajte sol i pirjajte minutu. Zatim dodajte mrkvu i pirjajte dvije minute, pa tikvice i papriku koje ćete pirjati još minutu.
Korak 6:
Usitnite češnjak i pomiješajte ga s maslinovim uljem pa sve dodajte u povrće. Prije nego poslužite bijelu palentu s oslićem i sezonskim povrćem, začinite ju sa svježim listićima timijana i maknite sa štednjaka. Po želji možete dodati žlicu konjaka pred sam kraj pirjanja.