Korak 1:
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša. Dodajte paprike i mrkvu, te često miješajući nastavite pirjati. Dodajte piletinu, češnjak dodajte kad meso promjeni boju, zatim dodajte ostale začine i kratko popržite.
Korak 2:
Sve podlijte s pasiranom rajčicom i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gust umak. Po potrebi dodajte malo vode. Pred kraj umiješajte sjeckani peršin i ostavite sa strane da se ohladi.
Korak 3:
U zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno i sol i polijte vrućom vodom. Kuhačom dobro promiješajte i ostavite da se ohladi. Rukom umijesite tijesto – ako vam se razdvaja dodajte još vode (žlicu po žlicu) jer smjesa treba biti gusta i gumenasta.
Korak 4:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Smjesu za tijesto podijelite na dva dijela i na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte prvi dio. Kalupom ili čašom/šalicom izrežite krugove. Krugove na sredini punite žličicom nadjeva i s malo vode zalijepite krajeve i zatvorite tijesto u školjkice/polumjesece. Slažite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Ostatke tijesta ponovno povežite i ponovite postupak dok ne potrošite sve tijesto.
Korak 5:
Prije pečenja svaku empanadu premažite s bjelanjkom koji ste razradili s malo vode. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 – 30 minuta.
Poslužite uz bijeli umak kojeg ste napravili od kiselog vrhnja, vlasca i lita svježeg peršina.