Kiflice s kukuruznim brašnom

120 minuta
6-8 osoba
Lako

Kiflice s kukuruznim brašnom idealan su snack za toplija proljetna jutra i druženja za vrijeme blagdanskih slavlja. Mekane kiflice nagnati će vas na poigravanje s različitim omjerima sastojaka, a mogle bi probuditi i radoznalost u posipanju različitih ukrasnih dodataka. Pročitajte više u receptu Sanje Mijac.

Sastojci

  • Sastojci za tijesto:
  • 1 vrećica instant suhog kvasca
  • 2dl toplog mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 500g glatkog brašna
  • 100g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žličice soli
  • 1dl ulja
  • 200ml kiselog vrhnja
  • Sastojci za premazivanje:
  • 1 jaje
  • malo soli
  • sezam, mak ili kim po želji

Korak 1:

Prvi korak u izradi kiflica s kukuruznim brašnom je da kvasac pomiješate sa žlicom šećera i toplim mlijekom. Miješane sastojke ostavite stajati na toplom mjestu oko 10 minuta. Sve sastojke skupa s uzdignutim kvascem stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto.

Korak 2:

Zamiješeno tijesto podijelite na 4 dijela. Svaku kuglu tijesta razvaljajte na promjer od oko 20 cm i na debljinu od oko 2-3 cm. Tijesto narežite na oko 6 trokutića i pravite kiflice. Ponovite postupak sa svakom kuglom tijesta.

Korak 3:

Pećnicu upalite na 180°C  i ostavite da se grije. Kiflice prebacite na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje i ostavite ih na toplom oko 30 minuta da se dižu. Razmutite jedno jaje, malo ga posolite pa njime premažite kiflice. Po želji pospijte sjemenkama sezamama, maka ili kima. Pecite ih oko 25 minuta. Vaše kiflice s kukuruznim brašnom su gotove – dobar tek!

Kiflice s kukuruznim brašnom