Kruh od zlatnog kukuruznog brašna s bučinim sjemenkama

125 minuta
4-6 osoba
Lako

Za kruh od zlatnog kukuruznog brašna s bučinim sjemenkama dovoljno vam je svega nekoliko sastojaka. Isprobajte recept Vedrana Boškovića kojim ćete oduševiti sebi drage ljude, ali i sebe same.

Sastojci

Korak 1:

Sjemenke lana samljeti u električnoj sjeckalici ili mlincu te ih natopiti u 1/3 mlijeka. Ovim natapanjem ćemo ih učiniti lakše probavljivim. Ostaviti ih tako 30-60 minuta.

Korak 2:

U veću posudu dodati kukuruzno brašno, kvasac i sol. Lagano pomiješati te dodati dalje lanene sjemenke, med, sjeckane sjemenke buče te ostatak mlijeka. Sve sjediniti u pomalo tekuću smjesu. Iako je kukuruzno brašno bez glutena, dodajemo kvasac kako bi on barem malo ovaj kruh učinio prozračnijim.

Korak 3:

Kalup za pečenje lagano namastiti maslacem ili uljem te sipati smjesu za kruh. Rasporediti smjesu ravnomjerno po cijelom kalupu te prekriti krpom i ostaviti na toplom barem 60 minuta.

Korak 4:

Pećnicu zagrijati na 200°C te u njoj peći kruh 30-35 minuta.

Korak 5:

Izvaditi kruh iz pećnice koji je poprimio zlatno-žutu boju, te ga ostaviti u kalupu 30ak minuta da se malo prohladi. Zatim ga izvaditi iz kalupa i ostaviti pokrivenog krpom da se ohladi do kraja. Kruh od zlatnog kukuruznog brašna s bučinim sjemenkama čuvati u zamotan u kuhinjsku krpu do 3 dana.

Dobar tek!

Kruh od zlatnog kukuruznog brašna s bučinim sjemenkama