Kukuruzne galette s cherry rajčicama i kozjim sirom

50 minuta
4
Srednje

Fino hrskavo kukuruzno tijesto idealno je za kukuruzne galette s cherry rajčicama i kozjim sirom, a sigurni smo da vas ovo jelo neće ostaviti ravnodušnima. Ovaj recept Kristine Šaško idealan je za večernja druženja s prijateljima koje ćete iznenaditi svojim kulinarskim vještinama.

Sastojci

  • TIJESTO:
  • 100 grama Izidor zlatno-žutog kukuruznog brašna
  • 150 grama glatkog brašna
  • 120 grama hladnog maslaca
  • 1 žličica soli
  • 50 - 70 ml hladne vode
  • NADJEV:
  • 250 grama cherry rajčica
  • 100 grama kozjeg sira
  • sol, papar
  • svježi peršin/bosiljak
  • 2 češnja češnjaka

Korak 1:

U zdjelu stavite kukuruzno Izidor brašno, glatko brašno, sol te narežite maslac na kockice. Rukama razmrvite maslac i nakon što se počelo formirati tijesto polako dodavajte vodu. Ne morate dodati navedenu količinu vode, već dodavajte postupno i čim se tijesto formira to je to. Tijesto se mijesi vrlo kratko kako ne bi postalo žilavo. Pripremljeno tijesto umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru na barem sat vremena. 

Korak 2:

Cherry rajčice operite i prerežite na pola. Ohlađeno tijesto podijelite na 3 dijela i svaki komad razvaljajte u oblik kruga. Tijesto prebacite u lim za pečenje kojeg ste obložili papirom. Svaki krug tijesta premažite kozjim sirem tako da ostavite centimetar od ruba. Po siru posložite cherry rajčice, narežite jedan češanj češnjaka i malo posolite. Rubove tijesta lagano savijte prema unutra i premažite jajetom. 

Korak 3:

Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Rubovi će vam poprimiti lijepu zlatnu boju i tako ćete znati da su gallete pečene. 

Korak 4:

Gelette poslužite tople uz dodatak bosiljka ili sjeckanog peršina. Obje verzije su vrlo ukusne.

 

 

Kukuruzne galette s cherry rajčicama i kozjim sirom