Medena palenta

15 minuta
2 osobe
Lako

Palenta se od davnina sprema u slanoj kombinaciji, no jeste li je isprobali u slatkoj verziji? Ako niste, sada možete bez grižnje savjesti, jer ju je Jasmina Čaušević obogatila napitkom od badema, medom, sušenim voćem i orašastim plodovima, te je zato medena palenta zanimljiv izbor za doručak.

Sastojci

Korak 1:

U jednom lončiću na laganoj vatri zagrijati mlijeko, sol i med. U međuvremenu tostirajte bademe na tavi i usitnite ih nožem.

Korak 2:

U zagrijano mlijeko dodati palentu i kuhati tri minute uz miješanje.

Korak 3:

Pripremljenu palentu poslužiti u zdjelicama, dodati sušene smokve narezane na kolutiće, posuti sve tostiranim bademima i žličicom meda.

O medenoj palenti detaljnije pročitajte na Jasmininom blogu.