Palenta s jogurtom

10 min
4 osobe
Lako

Palenta s jogurtom je klasično jelo koje bi se trebalo naći na svačijem jelovniku. Niže pročitajte kako ju priprema Ivan Pažanin prema preporuci nutricionistice Ivane Barišić.

Sastojci

  • 200g Izidor Zlatno-žute palente
  • 0,9l vode
  • 20g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2-3 prstohvata soli
  • 300ml čvrstog punomasnog jogurta
  • Pola vezice svježeg vlasca
  • Mljeveni crni papar po želji

Korak 1:

U posudu stavite kuhati vodu, dodajte sol i pričekajte da zakuha. Dok se voda zagrijava ulijte maslinovo ulje. U kipuću vodu dodajte palentu. Energično miješajte pjenjačom kako bi izbjegli grudice. Dodajte maslac i nastavite miješati. Ako želite, dodajte i jedan do dva prstohvata papra. Palenta je gotova nakon tri minute kuhanja. Ulijte je u posude za serviranje.

Korak 2:

Ostavite da se malo ohladi. Operite vlasac i narežite na sitno. U palentu dodajte promiješani punomasni jogurt, a na vrh posipajte sitno narezani vlasac.

Palenta s jogurtom