Izidor pizza

45 minuta
4 osobe
Zahtjevno

Izidor pizza – omiljeno jelo možete pripremiti i s kukuruznim brašnom! Ivan Pažanin je prema prijedlogu nutricionistice Ivane Barišić napravio pizzu s kombinacijom dva brašna: Izidor zlatno-žutog kukuruznog i Izidor bijelog kukuruznog brašna. Recept i korake pripreme pročitajte u nastavku.

Sastojci

  • 200g Izidor zlatno-žutog kukuruznog brašna
  • 170g Izidor bijelog kukuruznog brašna
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 300ml jogurta
  • 150ml vode
  • 12g praška za pecivo
  • 75ml suncokretovog ulja
  • 1 čajna žličica psyllium prah (indijski trputac)
  • 200ml ukuhane rajčice
  • 100g ljubičastog luka
  • 50g žute paprike
  • 50g zelene paprike
  • 150g svježe rajčice
  • 50g šampinjona
  • 180g mozzarella buffalo
  • 70g tanko narezanog pršuta
  • 10 listova svježeg bosiljka
  • 50g svježe rukole
  • 2-3 žlice maslinovog ulja

Korak 1:

Zagrijte pećnicu na 240ºC. U posudu stavite žuto i bijelo kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, psyllium i promiješajte. Zatim dodajte jogurt, vodu, ulje i rukama umijesite tijesto. Ostavite po strani da se poveže.

Korak 2:

Operite i očistite povrće. Luk narežite na polumjesece, papriku na štapiće, rajčicu i šampinjone na četvrtine. Mozzarellu natrgajte rukama. Pripremite okrugli kalup za pečenje pizze, promjera 22 cm. Stavite papir za pečenje i odvojite pola količine tijesta koje ste umijesili. Mokrim rukama ravnomjerno rasporedite tijesto. Na tijesto stavite umak od rajčice, dodajte luk, papriku i mozzarellu.

Korak 3:

Stavite peći i pecite 13 minuta. Izvadite pizzu i dodajte još svježe rajčice i šampinjone. Pecite još sedam minuta odnosno toliko dok rubovi tijesta ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite pizzu iz pećnice i rasporedite pršut, bosiljak i rikolu. Pokapajte s maslinovim uljem i režite na četvrtine. Vaša Izidor pizza je gotova!

Izidor pizza