Korak 1.
Tikvice naribajte, posolite i ostavite sa strane kako bi pustile višak tekućine.
Korak 2.
U loncu zavrijte posoljenu vodu i dodajte (opran i očišćen) špinat, te ga prokuhajte 1 minutu. Ocijedite ga i ohladite pod mlazom vode, pritisnite i ostavite u cjedilu da se do kraja ocijedi.
Korak 3
U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – oba brašna i prašak za pecivo. U drugu veću zdjelu dodajte jaja i razradite ih, te ih pjenjačom sjedinite s vrhnjem, jogurtom i uljem. Dodajte im mješavinu suhih sastojaka i promiješajte.
Malo po malo, rukama ocijedite naribane tikvice i dodajte ih smjesi. Također na isti način procijedite i špinat, usitnite ga nožem i dodajte smjesi. Dodajte soli i papra po želji, pa sve dobro promiješajte.
Korak 4.
Smjesu rasporedite u namašćen kalup ili u košarice i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 min. Prije vađenja iz kalupa pustite da se ohlade barem 10 minuta.