Povrtni muffini s bijelim kukuruznim brašnom

40 minuta
4-6 osoba
Lako

Povrtni muffini s bijelim kukuruznim brašnom jednostavni su i brzi povrtni međuobrok, a uz šalicu jogurta odlični su kao doručak ili večera, ali isto tako savršeni kao grickalica koju ćete poslužiti prijateljima na popodnevnom druženju uz pivo ili vino. Pročitajte više u receptu koji je za vas pripremio Hungry Mile.

Sastojci

  • 150 g Izidor kukuruznog bijelog brašna
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g naribane i ocijeđene tikvice (oko 2 srednje tikvice)
  • 2 jaja
  • 250 g kiselog vrhnja
  • 125 g tekućeg jogurta
  • 70 ml ulja
  • sol
  • papar

Korak 1.

Tikvice naribajte, posolite i ostavite sa strane kako bi pustile višak tekućine.

Korak 2.

U loncu zavrijte posoljenu vodu i dodajte (opran i očišćen) špinat, te ga prokuhajte 1 minutu. Ocijedite ga i ohladite pod mlazom vode, pritisnite i ostavite u cjedilu da se do kraja ocijedi.

Korak 3

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke – oba brašna i prašak za pecivo. U drugu veću zdjelu dodajte jaja i razradite ih, te ih pjenjačom sjedinite s vrhnjem, jogurtom i uljem. Dodajte im mješavinu suhih sastojaka i promiješajte.

Malo po malo, rukama ocijedite naribane tikvice i dodajte ih smjesi. Također na isti način procijedite i špinat, usitnite ga nožem i dodajte smjesi. Dodajte soli i papra po želji, pa sve dobro promiješajte.

Korak 4.

Smjesu rasporedite u namašćen kalup ili u košarice i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 min. Prije vađenja iz kalupa pustite da se ohlade barem 10 minuta.