Korak 1:
U loncu pomiješajte mlijeko, vodu, sol i muškatni oraščić. Sve kuhajte na umjerenoj vatri dok ne zakuha. Kada zakuha smanjite vatru i polagano dodajte palentu uz neprestano miješanje. Kuhajte tako miješajući dok palenta ne postane vrlo gusta. Kada je gusta maknite je s vatre i odmah umiješajte sir i maslac. Ostavite sve desetak minuta da se malo ohladi pa umiješajte i žumanjke.
Korak 2:
Takvu smjesu prebacite na veliki komad prozirne folije, žlicom je formirajte u štrucu i pomoću folije lijepo zamotajte i učvrstite. Ostavite je da se ohladi. Kad se ohladi, smjesu pažljivo odmotajte i oštrim nožem narežite na kriške – njoke debljine oko dva cm.
Korak 3:
Manju vatrostalnu posudu premažite maslacem pa u nju složite njoke tako da se malo preklapaju. Sve posipajte s preostalim sirom te rajčicama i bosiljkom po želji. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, 20 – 30 minuta ili dok ne uhvate zlatnu koricu. Pečene njoke odmah poslužite kao prilog ili samostalno jelo.