Korak 1:
Pomiješajte brašno i sol pa sve prebacite u veliku tavu i pržite na umjerenoj vatri neprestano miješajući dok brašno ne zamiriši. Prelijte brašno kipućom vodom i energično miješajte kako bi se sve povezalo u gustu smjesu. Kada smjesa postane jako gusta i gumena maknite je s vatre, prebacite u zdjelu i ostavite da se dobro ohladi.
Ohlađenu smjesu rukama umijesite da postane kompaktna i glatka pa je razdijelite na 16 približno jednakih komada. Svaki komad dlanovima oblikujte u kuglicu.Kuglice, jednu po jednu, stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje pa ih pomoću preše stanjite u tortilje. Ako nemate prešu za tortilje poslužite se nekim teškim predmetom poput knjige. Nježno izvadite prešanu tortilju iz vrećice pa je stavite na lagano pobrašnjenu radnu plohu. Ponovite postupak s preostalim kuglicama.
Ovako pripremljene tortilje pecite na jako zagrijanoj tavi od lijevanog željeza bez dodavanja masnoće po 2 – 3 minute sa svake strane. Pečene tortilje prebacite na tanjur i pokrijte kuhinjskom krpom kako bi omekšale.
Nadjenite ih mesom i povrćem i odmah poslužite.
Korak 2:
Ramsteke ispecite na jako zagrijanoj gril tavi, 2 – 3 minute sa svake strane. Pečene ih prebacite na dasku, posolite i ostavite oko deset minuta da se odmore. Zatim ih narežite na tanke prutiće i složite u tortilje.
Dodajte rikolu, rajčice, mladi luk, ukiseljene ljutike i ribani cheddar sir. Na kraju, po želji, dodajte majonezu od avokada.
Korak 3:
Avokado prepolovite, ogulite i odstranite mu košticu. Tako očišćeni ubacite u visoku posudu za miksanje štapnim mikserom. Dodajte mu limunov sok, sol i maslinovo ulje. Usitnite sve štapnim mikserom dok se sve ne pretvori u glatku smjesu nalik majonezi.
Poslužite uz nadjevene tortilje.