Upside-down cake s kukuruznim brašnom i šumskim voćem

60 min
8
Srednje zahtjevno

Jednostavan, a neobičan upside down cake s kukuruznim brašnom i šumskim voćem može se poslužiti kao desert uz popodnevnu šalicu kave ili kao fini doručak. Treba vam samo jedna posuda, par kvalitetnih sastojaka i malo dobre volje. A evo kako ga je za vas pripremila Kristina Šaško:

Sastojci

  • BISKVIT:
  • 100g Izidor zlatno-žutog kukuruznog brašna
  • 80g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 220g omekšalog maslaca
  • 1 žlica meda
  • 100g tekućeg jogurta
  • 5 jaja
  • VOĆNI NADJEV:
  • 350g (smrznutog) šumskog voća
  • 2 žlice meda

KORAK 1:

Omekšali maslac miksajte sa šećerom i medom par minuta. U dobro izrađenu smjesu maslaca, šećera i meda dodajte jaje po jaje i kratko miksajte prije dodavanja sljedećeg jajeta. U smjesu dodajte tekući jogurt. Kukuruzno brašno, glatko brašno, cimet i prašak za pecivo prosijte te lagano špatulom umiješajte u smjesu. Brašno nemojte dodati u jednom mahu, već dodavajte u nekoliko navrata.

KORAK 2:

Pripremite okruglu posudu za pečenje. To može biti kalup za tortu, ali i obična posuda ili tava koja može u pećnicu. Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a rub premažite maslacem.

KORAK 3:

Šumsko voće ravnomjerno raspodijelite po dnu kalupa i prelijte sa dvije žlice otopljenog meda. Pripremljenu smjesu prelijte preko voća. Pecite u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 stupnjeva.

KORAK 4:

Pečen kolač izvadite iz pećnice, ostavite 15ak minuta da se ohladi i zatim prebacite na desertni tanjur.

Prilikom prebacivanja kolača na tanjur prvo oslobodite biskvit od rubova kalupa, preko kolača položite tanjur i zatim prevrnite kalup. Sa prevrnutog kolača maknite papir za pečenje i pustite da se ohladi.

Ovaj ukusni i jednostavni kolač možete poslužiti topli uz popodnevnu šalicu kave ili uživati u finom doručku uz šalicu čaja.

Upside-down cake s kukuruznim brašnom i šumskim voćem