KORAK 1:
Omekšali maslac miksajte sa šećerom i medom par minuta. U dobro izrađenu smjesu maslaca, šećera i meda dodajte jaje po jaje i kratko miksajte prije dodavanja sljedećeg jajeta. U smjesu dodajte tekući jogurt. Kukuruzno brašno, glatko brašno, cimet i prašak za pecivo prosijte te lagano špatulom umiješajte u smjesu. Brašno nemojte dodati u jednom mahu, već dodavajte u nekoliko navrata.
KORAK 2:
Pripremite okruglu posudu za pečenje. To može biti kalup za tortu, ali i obična posuda ili tava koja može u pećnicu. Dno kalupa obložite papirom za pečenje, a rub premažite maslacem.
KORAK 3:
Šumsko voće ravnomjerno raspodijelite po dnu kalupa i prelijte sa dvije žlice otopljenog meda. Pripremljenu smjesu prelijte preko voća. Pecite u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 stupnjeva.
KORAK 4:
Pečen kolač izvadite iz pećnice, ostavite 15ak minuta da se ohladi i zatim prebacite na desertni tanjur.
Prilikom prebacivanja kolača na tanjur prvo oslobodite biskvit od rubova kalupa, preko kolača položite tanjur i zatim prevrnite kalup. Sa prevrnutog kolača maknite papir za pečenje i pustite da se ohladi.
Ovaj ukusni i jednostavni kolač možete poslužiti topli uz popodnevnu šalicu kave ili uživati u finom doručku uz šalicu čaja.